Petraio, onze bestseller rode wijnen met een uitstekende prijs – prestatie verhouding komen uit de hak van Italië, Puglia, de streek van olijven en druiven. De streek levert bijna de helft van de olijfolie productie van Italië en heeft een lange traditie in het produceren van voornamelijk rode wijnen. Puglia heeft extreem gunstige klimatologische omstandigheden voor het produceren van zachte, sappige, ronde en gestructureerde wijnen. Het overgrote deel van de aangeplante druiven zijn Primitivo en Negroamaro.

De familie Castellani produceert sinds 1903 authentieke wijnen. Het familiebedrijf is de afgelopen decennia gegroeid, maar hun uitgebreide geschiedenis en ervaring met het produceren van kwaliteitswijnen blijft de nadruk leggen op duurzaamheid. De wijngaarden worden op natuurlijke wijze bemest met “Sovescio” (groenbemesting). Wijnstokken worden opnieuw aangeplant met klonen vanaf de oude wijnstokken (in plaats van standaard kwekerijklonen). Wijngaarden zijn gediversifieerd met meerdere variëteiten en andere gewassen. De druiven worden in September met de hand geplukt.

Een typische klassieke wijn uit Puglia van 100% Primitivo druiven. Fermentatie en lagering vinden plaats in temperatuur gecontroleerde RVS silo’s. De kleur is intens robijnrood.  In de neus frisse, fruitige en geurige aroma’s van zwart fruit, rode bessen, zoethout en kruiden. Rond en soepel met een flinke body, rijpe tannines en evenwichtige zuren.

Deze van oorsprong Toscaanse druif wordt steeds vaker aangeplant in Puglia en voelt zich daar heerlijk. De kleur is robijnrood. In de neus fruitige bessen aroma’s met een vleugje kers, aardbei en licht kruidige tonen. De smaak is zacht, rond, evenwichtig en fruitig, Bramen, kersen, kruiden en zijdezachte tannines met een verfrissende zuurgraad.