De ultieme proefbeleving bij een feestelijk dessert of een mooie kaasplank! Een mini pakket met proefflesjes is de beste manier om kennis te maken met dit geweldige traditionele porthuis.

Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto en is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis dat uitstekende port en Douro-wijn produceert. Innovatie en respect voor tradities lopen als een rode draad door de geschiedenis van het wijnhuis. Ramos Pinto bezit vier wijngaarden die in totaal zo’n 360 hectare beslaan: Quintas do Bom Retiro en da Urtiga, traditionele wijngaarden in het hart van de Douro-vallei, voor verfijning en raffinement; Quinta dos Bons Ares, een van de modernste wijngaarden in de Douro Superior, voor een frisse en levendige noot; en tot slot Quinta de Ervamoira, gelegen in de Côa-vallei, voor structuur, stevigheid en intens fruit.

Lagrima is een witte port – De druiven; Codega, Malvasia Fina en Rabigato komen uit gebieden waar een hoog rijpingsgehalte te behalen valt. Intense aroma’s van honing, kamille en oranje bloesem. De honing hinten vinden we terug in de smaak en afdronk samen met rijp fruit. Een witte port met een zoet karakter, maar met behoud van frisheid. Deze port wordt koud gedronken tussen de 6 en 10 graden Celsius.

Adriano Reserva is een uniek glas witte port. Deze port rijpt namelijk 7 jaar is plaats van de gebruikelijke 3 jaar. Deze witte port wordt gemaakt van; Codega, Malvasia Fina, Rabigato en Viozinho. Een intense en complexe neus vol tropische tonen en hinten van balsamicoazijn. Fruitig intens en kruidig van smaak. Adriano combineert goed met oudere kazen.

Tawny is steenrood tot taankleurig, met topaas kleurig hart. Intense fruitige geur, vijgen en gedroogd blad. De eerste impressie is licht en warm, ontwikkelend in een rijke zachtheid. Deze goed gerijpte port heeft een fijne smaakvolle en droge afdronk. Heerlijk als aperitief, kaas-plateaus en bij verse noten.

Collector een Ruby port, een verzameling van verschillende jonge blends en druivenrassen. Voor een optimale extractie fermenteert de most in contact met de schillen en pitjes. Na 4 tot 5 dagen wordt de vergisting onderbroken met het toevoegen van 20% gedistilleerd. Intense geuren van gedroogde vijgen, pruimen, zwarte bessen en kersen komen je tegemoet. Het fruitige en zoete karakter van dit glas is perfect in balans. Geweldig in combinatie met chocolade, eend en milde kazen.

Speciale Tawny port


Voor de liefhebber vind je in onze winkel naast de port uit deze proefflesjes ook 10, 20 of zelfs 30 jaar oude op hout gerijpte Tawny port van absolute topkwaliteit. Gerijpt in de klassieke kelders in Vila Nova de Gaia aan de boulevard die naar Ramos Pinto is vernoemd. Wie Porto bezoekt kan het statige herenhuis aan de overkant van rivier de Duoro zien liggen. Experts zijn het unaniem eens dat Ramos Pinto de beste maker van Tawny port is.