Rosé wordt voornamelijk ’s zomers gedronken. Het is een heerlijke verfrissende wijn om lekker op een terrasje mee af te koelen. De lichte kleur wordt verkregen door de schillen van blauwen druiven veel korter mee te laten vergisten dan bij rode wijn. De beste rosé wordt gemaakt in de Provence. De wijnen zijn te herkennen aan hun lichte zalmroze kleur. In de smaak zijn ze zacht, licht, fris, elegant maar gestructureerd met kruiden en body.

Deze rosé wordt gemaakt door wijnhuis Château du Rouët, een beroemd wijnhuis dat in de laatste 10 jaar 22 prestigieuze medailles heeft gewonnen bij onder andere “Concours Général Agricole” in Parijs en “Concours des Grands Vins de France” in Mâcon. De druivensoorten Tibourenc (10%), Grenache (30%) en voornamelijk Cinsault (60%) worden gebruikt in deze wijn. De druiven rijpen aan oude ranken op een rijke bodemstructuur. Als de druiven hun rijpheid hebben bereikt worden ze apart van elkaar geoogst. Dit geschiedt in de vroege koele ochtend. Elke druivensoort wordt apart van elkaar gevinifieerd waarna de wijnmaker in de kelder de optimale blend gaat maken voor een constante kwaliteit.

Bij het inschenken in het glas zien we een prachtige licht roze, typische kleur uit de Provence. In het glas ruiken we de frisse zomergeuren met indrukken van licht rood fruit, citrus bloesem en wat rijpe perziken. In de mond geeft hij een verfrissend gevoel met veel rood fruit en lichte citrus tonen met indrukken van limoen en munt blaadjes.